Hiša generacij Laško

//Hiša generacij Laško
Hiša generacij Laško 2018-12-03T18:58:10+00:00

 

Kdo smo?

Center starejših, Hiša generacij Laško (Savinjsko nabrežje 6)

Kot medgeneracijski center, ki zagotavlja kvalitetno preživljanje prostega časa vsem generacijam, predvsem pa tretji generaciji, omogočamo aktivno in kvalitetno bivanje starejših v njihovem domačem okolju in povezovanje z mlajšimi generacijami. S programom, ki ga strokovno vodi Center za socialno delo Laško, finančno pa podpira Občina Laško, prispevamo h kvaliteti socialnega in družbenega okolja Občine Laško v ožjem in širšem pomenu, posamezniku pa dajemo občutek socialne vključenosti, katera je mlajšim generacijam tako samoumevna, starejši pa jo doživljajo kot boleč »dodatek« jeseni njihovega življenja.

Neprenehoma se trudimo, da so naše aktivnosti za vse udeležence brezplačne in kot take, dostopne vsem, ne glede na finančni in socialni status, kar nam uspeva, v veliki meri, s pomočjo naših srčnih prostovoljk in prostovoljcev, ki v večini pripadajo tretji generaciji. Svoje znanje so pripravljeni nesebično deliti s svojimi sovrstniki, hkrati pa ga predajati mlajšim.

Aktivnosti so organizirane individualno in skupinsko, na podlagi želja in potreb uporabnikov in so v obliki mesečnih programov.

 

Preko celega leta se pri nas odvijajo

 • tečaji (računalniški, tečaj cestno prometnih predpisov, tečaj peke, tečaj kitare…),
 • krožki (literarni krožek, klekljanje, druženje, zeliščarski krožek, izmenjava kuharskih receptov, druženje ob petju,…),
 • ustvarjalne delavnice (izdelovanje voščilnic, uporabnih in okrasnih predmetov, rož iz krep papirja, najlon nogavic, perlic, vezenje, kvačkanje, oblikovanje gline/das mase/fimo mase, origami,…),
 • predavanja s področja zdravja, narave, tehnike, sociale…,
 • kulturne prireditve (folklora, zborovsko in ljudsko petje, igre, skeči, ples…),
 • predstavitve zdrave kozmetike, novih zdravil, ortopedskih pripomočkov…,
 • športne aktivnosti (telovadba za starejše in za obolelele za osteoporozo, nordijska hoja…),
 • razstave (ročnih del, umetniških slik…),
 • skupine (Likovno društvo Laško, skupina za zdrav način življenja, skupina za starše, Rejništvo za danes in jutri…).

V dnevnem prostoru je na voljo dnevni časopis in računalniki, na katerih lahko tudi deskate po spletu. Prav tako pa so vedno na voljo družabne igre in mala kuhinja, v kateri si lahko skuhate kavo ali čaj.

 

V letu 2013 smo pripravili 512 aktivnosti, ki jih je obiskalo 7.6337 ljudi. Naših 29 prostovoljcev pa je opravilo 1647 prostovoljskih ur.

 

V Hiši generacij je in vedno bo  prostor za vsa medgeneracijska povezovanja, ljudi z različnimi idejami, prepričanji, usmeritvami, ki dajejo družbenemu življenju pestrost, posamezniku pa omogočajo širjenje  njegovega lastnega obzorja.

Na stežaj odpiramo vrata vsem novim idejam pa tudi tradicijam, za katere ne želimo, da gredo v pozabo, ampak se kot neprecenljiva dota za naše zanamce poklanja v obliki aktivnosti, namenjene vsem generacijam.

 

Informacije

 • koordinatorka aktivnosti v CSHG Laško:  Petra KOLŠEK, prof. soc. in geog.
 • telefon: 03/734-18-80
 • GSM: 051 436 240
 • e-mail: center.starejsih@siol.net

 

Facebook

 

Kje smo?

Center starejših, Hiša generacij Laško

Nahajamo se v neposredni bližini starega mestnega jedra, na Savinjskem nabrežju 6, Laško.

stavba_cshg

Print Friendly, PDF & Email